Наслови о ВОДИ

20.10.2017. | Прес

Наслови о ВОДИ

У непосредној близини прве фабрике „ВОДАВОДА“, сада зарасле у коров, готово неприметно је пре две године изграђен нови погон а прошле недеље је пуштена у рад и савремена линија за производњу тог бренда али у стакленој амбалажи од 0,33 литра, намењену угоститељским објектима.

– До сада смо имали капацитете за производњу у пластичним боцама од 0,5 и 1,5 литра, али како смо баш желели да уђемо у угоститељске објекте, припремили смо нову линију и прелепу амбалажу. Верујемо да ће тај дизајн да привуче пажњу потрошача на ову стварну вредност, квалитет онога што је много спретније и лепше креирала природа, на воду која долази са дубине од 635 метара. Ми смо ту да је пласирамо најсавременијом технологијом и према најсавременијим стандардима, да је у непромењеном саставу приближимо купцу – каже за Данас Војин Ђорђевић, власник фабрике и бренда „ВОДАВОДА“.

У нову фабрику, укључујући и последњу линију за стаклену амбалажу, уложено је око три милиона евра. Пунионица је изграђена изнад самог извора, старог око хиљаду година а вода која се црпе из изворишта улази директно у затворен систем флаширања, тако да у први додир са спољним светом долази тек када купац отвори боцу. Иначе, то је трећи извор воде идентичног квалитета на локацији Бање Врујци. Прва два, чију је експлоатацију почео Ђорђевић када је 2004. године изградио фабрику „ВОДАВОДА“, којом је пласирао и истоимену робну марку јединственог имена и дизајна боце – данас су затворена. То је последица партнерства са познатим кошаркашем Владом Дивцем, са којим је Ђорђевић покушао да докапитализује предузеће, прошири производњу и покрије инострано тржиште већ отворено за „коцкасту флашицу“. Али, јавности је добро позната прича о томе како се Дивац уместо трећинског удела укњижио као једини власник, потом управљање поверио тиму Цес Мекона, који ју је, након безуспешног покушаја да предузеће прода катарској компанији Ларуси, због чега је чак промењено и име воде, на успешну фирму ставио катанац.

– Дуги спор око власништва над првом фабриком ВОДАВОДА али и Горког листа, још увек траје, а оба предузећа су под вођством Дивчевих саветника завршила у великим дуговима и на крају у стечају. Али, да не бисмо дуго чекали судски епилог, ушли смо у инвестицију, саградили потпуно нову фабрику, уградили најсавременију опрему, запослили за почетак 30 радника и водом истог, чак нешто побољшаног квалитета, јер је извлачимо са три пута веће дубине, убрзано се враћамо на тржиште. Нисмо желели да наши купци и партнери у свету дуго чекају на бренд који их је већ једном освојио – истиче Ђорђевић.

Он подсећа да је „ВОДАВОДА“, када је пре 12 година пласирана, убрзо постала лидер код домаћих купаца, а нашла је пут и до потрошача у Јапану, Тајвану, Сингапуру, Кореји…

– Повратак је сада много тежи, јер су у међувремену овде дошле мултинационалне компаније, оне највећим делом флаширају воду из наших извора, а имају много више средстава за улагање у рекламу и тржиште. Међутим, то је све очекивано и ми сваког дана освајамо нове радње, нове купце. Сва концентрација обновљене производње била нам је, и још увек је окренута ка домаћем потрошачу, али већ извозимо у околне земље, вратили смо се на тржиште Кореје и Сингапура, а од јесени идемо интензивније у извоз захваљујући сертификатима које смо добили. Реч је међународном стандарду ХоРеЦа, који нам омогућава пласман у Америку – истиче Ђорђевић.

Иако није лако повратити старе позиције, он каже да је задовољан темпом у коме се сваким даном осваја нека нова трговина али и сазнаје истина о „ВОДАВОДА“, да се она пуни у еколошком бисеру Бање Врујци.

– Многе је збуњивало то што је стара фабрика затворена и у корову. Била је пласирана и прича да се „ВОДАВОДА“ не ради овде, да се пуни негде у Суботици. Било је много импровизација о томе, случајних или намерних, а суштина је у томе да многе компаније које су раније желеле бренд „ВОДАВОДА“, сада знају да не желимо да продамо, па покушавају да успоре наш развој – објашњава наш саговорник и закључује како верује да те препреке нису непремостиве ако имате воду доброг квалитета и потрудили сте се да је пласирате кроз јединствен дизајн.

Извор: Наслови