Obnova razvojnog savetovališta: Najbolji početak za svako dete u Lazarevcu

od strane | апр 18, 2018 | Galerija | 0 Komentara

Direktor UNICEF-a u Srbiji, Michel Saint-Lot, i kreator brenda VODAVODA, Vojin Đorđević, nedavno su posetili Dom zdravlja u Lazarevcu „Dr Đorđe Kovačević”.

U okviru programa saradnje sa Ministarstvom zdravlja posvećenog unapređenju razvoja u ranom detinjstvu, UNICEF pomaže da se ojača  sistem pedijatrijskih usluga za podršku i praćenje razvoja, kao i pravovremeno prepoznavanje razvojnih odstupanja i pružanje ranih intervencija u razvojnim savetovalištima.

Brend VODAVODA, koji je kroz partnerstvo podržao UNICEF, pomogao je da se za rad razvojnog savetovališta u Lazarevcu nabavi oprema, nameštaj i didaktički materijali.  Značaj ove podrške istakao je i dr Jovan Milojević, direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ u Lazarevcu.

Naš cilj je da zajedno sa Vladom Republike Srbije ostvarimo kvalitetnije usluge za svako dete. Povećan kvalitet i pristup uslugama za razvoj u ranom detinjstvu, uključujući odgovarajuću ishranu i blagovremenu imunizaciju, važni su za sve, a posebno za romske porodice i porodice dece sa teškoćama i smetnjama u razvoju i invaliditetom. Podrška privatnog sektora je dragocena i mi smo, zahvaljujući toj podršci, do sada obezbedili unapređenje usluga u 11 opština u Srbiji. Zahvaljujemo kompaniji VODAVODA koja je prepoznala značaj ulaganja u decu u najranijem uzrastu“, izjavio je Saint-Lot.

Nakon posete Lazarevcu, direktor UNICEF-a i kreator brenda VODVODA  posetili su „Dom Vode“ u Banji Vrujici, gde se flašira VODAVODA.  Interesi dece i biznisa su povezani: moguće je stvoriti otporna i održiva društva i poslovne sredine samo ako su prava svakog deteta zaštićena.

„VODAVODA je ponosna što podržava rad UNICEF-a da dosegne do svakog deteta. Samo ako radimo zajedno možemo da izgradimo bolji svet za našu decu“, rekao je Vojin Đorđević.

Programom „Unapređenje primarne zdravstvene zaštite za podršku razvoju dece u najranijem detinjstvu“ u Beogradu obuhvaćeno je 15 domova zdravlja i preko 110.000 dece.