Тренирај уз водаводу

окт 19, 2017 | Блог

Особе које тренирају професионално или рекреативно често имају већу потребу за водом. Ако осетите исцрпљеност током тренинга обавезно понесите флашицу ВОДАВОДЕ са вама. Идеална количина воде која треба да се унесе у организам помоћи ће срцу да пумпа крв ефективније и тако убрза пут кисеоника и других есенцијалних нутритијена до ћелија. Вода спречава малаксалост мишића, подмазује зглобове и самим тим омогућава да вежбање буде снажније и да траје дуже.

Одржавање енергије и добар баланс течности имају важну улогу током спортских активности. Упркос повећаном уносу течности током вежбања многи спортисти могу да очекују да ће бити најмање благо дехидрирани на крају тренинга. Идеално је да спортиста може потпуно обновити губитке течности након програма вежби како би следећи програм могао почети са равномерном количином течности. Ово је тешко у ситуацијама где ниво дехидратације који иде од умереног до високог,  није претходно саниран (нпр. недостатак течности износи 2-5% ТМ (телесне масе) и више) и када је период између тренинга мањи од 6 – 8 сати.

Знојење и обавезно губљење течности путем урина се наставља током фазе опоравка и зато спортисти морају да надоместе више течности него што је дефицит након вежбања да би постигли њено обнављање. Неопходно је надокнадити запремину течности која је око 150% која се губи током вежбања да би се постигла равнотежа течности у току првих 4 до 6 сати након тренинга.

Природна минерална ВОДАВОДА због избалансираног односа соли и минерала идеалан је избор за све спортисте!