Treniraj uz VODAVODU

нов 29, 2016 | Blog

Osobe koje treniraju profesionalno ili rekreativno često imaju veću potrebu za vodom. Ako osetite iscrpljenost tokom treninga obavezno ponesite flašicu VODAVODE sa vama. Idealna količina vode koja treba da se unese u organizam pomoći će srcu da pumpa krv efektivnije i tako ubrza put kiseonika i drugih esencijalnih nutritijena do ćelija. Voda sprečava malaksalost mišića, podmazuje zglobove i samim tim omogućava da vežbanje bude snažnije i da traje duže.

Održavanje energije i dobar balans tečnosti imaju važnu ulogu tokom sportskih aktivnosti. Uprkos povećanom unosu tečnosti tokom vežbanja mnogi sportisti mogu da očekuju da će biti najmanje blago dehidrirani na kraju treninga. Idealno je da sportista može potpuno obnoviti gubitke tečnosti nakon programa vežbi kako bi sledeći program mogao početi sa ravnomernom količinom tečnosti. Ovo je teško u situacijama gde nivo dehidratacije koji ide od umerenog do visokog,  nije prethodno saniran (npr. nedostatak tečnosti iznosi 2-5% TM (telesne mase) i više) i kada je period između treninga manji od 6 – 8 sati.

Znojenje i obavezno gubljenje tečnosti putem urina se nastavlja tokom faze oporavka i zato sportisti moraju da nadomeste više tečnosti nego što je deficit nakon vežbanja da bi postigli njeno obnavljanje. Neophodno je nadoknaditi zapreminu tečnosti koja je oko 150% koja se gubi tokom vežbanja da bi se postigla ravnoteža tečnosti u toku prvih 4 do 6 sati nakon treninga.

Prirodna mineralna VODAVODA zbog izbalansiranog odnosa soli i minerala idealan je izbor za sve sportiste!