ЗАШТО НАМ ЈЕ НЕОПХОДНА ВОДА?

окт 19, 2017 | Блог

Вода чини 50 до 70% човекове тежине што значи да без редовног конзумирања течности људски живот се доводи у питање. Овај тзв. „извор живота“ представља и важан део исхране иако се не сматра намирницом.

Вода је важна за раст и одржавање функција тела и укључена је у бројне процесе. Она регулише температуру и обезбеђује биолошке реакције које се дешавају у телу. Вода се из тела лучи преко урина и зноја и самим тим улога воде у исхрани је неизоставна. Она такође има значајну улогу везану за рад плућа. Наиме, уколико не уносимо довољно воде, кисеоник ће теже стизати до ћелија и мозга, а у организму ће се задржавати угљен -диоксид. Конзумирање у недовољним количинама доводи до дехидратације чији су симптоми главобоља, умор и губитак концентрације. Хронична дехидратација може допринети до бројних здравствених проблема попут затвора и камена у бубрегу.

Још неки од разлога за важност свакодневног уноса воде у организам:

  1. Због енергије – током сна тело губи течност тако да се будимо помало ошамућени. Прибраност ума и добар почетак новог дана враћа нам унос воде. То такође може заменити вашу јутарњу потребу за кафом.
  2. Због одржавања телесне линије – сваког пута када осетите потребу за храном, пожељно је да попијете прво чашу воде. Она ће „заварати“ глад до одређеног тренутка, а након тога време је за укусан и здрав оброк.
  3. Због бржег метаболизма – научници тврде да особе које уносе најмање осам чаша воде дневно имају бржи метаболизам, а самим тим сагоревају много брже калорије него остали.

На послу, у школи, шетњи, спорту важно је да омогућите вашем организму да нормално живи и зато је ту природна минерална ВОДАВОДА, идеалан избор за вас.